SPEKTAR doo  -  Slikarske boje i materijali

„SPEKTAR“ KRAKEL LAK

Jednokomponentni lak za postizanje efekta ispucalosti.

Osnovne karakteristike:
- U zavisnosnosti od faktora kao što su upojnost podloge, temperatura i vlažnost ambijenta, debljina nanosa… krakel lak prirodno suši od 6-12 sati. Ukoliko postoji potreba, moguće je svesti vreme sušenja na 10 do 30 minuta pomoću nekog izvora toplote kao što su sunčeva svetlost, fen, grejalica…
- Od momenta kada je krakel lak potpuno osušio, boja koja treba da ispuca može se nanositi vremenski neograničeno. Postići ćete isti efekat ispucalosti nakon jednog minuta kao i nakon 24 sata od momenta sušenja. Ovo nudi brojne mogućnosti Vašoj kreativnosti, jedna od njih je postizanje efekta ispucalosti na velikim površinama.
-  Kao boju koja treba da ispuca preporučujemo da se koristi „Spektar” acryl-hobby boja, obzirom da nismo u mogućnosti da proverimo sve acryl boje koje se pojavljuju na tržištu.

Uputstvo za upotrebu:
Površinu na kojoj želite da postignete efekat ispucalosti- krakel, premažite onom bojom kojom želite da budu pukotine, npr. belom. Ova boja ne mora biti „Spektar” acryl-hobby boja. Za nanošenje koristite meku četku ili valjak. Boja treba potpuno da osuši.
Nakon toga, nanesite krakel lak. Takođe možete koristiti meku četku ili valjak. Lak možete nanositi nekoliko puta i u svim smerovima i pravcima, jedino je bitno da po završetku nanošenja nanos bude ujednačen. Krakel lak treba potpuno da osuši.
Nenesite „Spektar” acryl-hobby boju koju želite da ispuca, npr. crvenu. Ovu boju takođe možete nanositi mekom četkom ili valjkom. Nanos boje možete ponavljati u različitim pravcima i smerovima nekoliko puta dok ne dobijete ujednačen nanos. Nakon nekoliko minuta (u zavisnosti od temperature, debljine nanosa…) boja koja je naneta na krakel lak počeće da puca (kroz crvenu boju videće se bele pukotine).
Ukoliko želite, rad možete prelakirati acryl lakom.
Veličina pukotina zavisi od debljine sloja krakel laka i gornjeg sloja boje. Što je deblji nanos krakel laka/boje to su pukotine veće.
Oblik pukotina zavisi od pravca i smera nanosa krakel laka i gornjeg sloja boje.
„Spektar” krakel lak je ekološki bezbedan za ljude i okolinu, neotrovan, nezapaljiv i neeksplozivan. Čuvati od zamrzavanja.

Pakovanja i cene:
100 ml = 200,00 din
500 ml = 850,00 din

Sortiraj po
Rezultati 1 - 1 od 1

Krakel lak

Pišite nam . . .