SPEKTAR doo  -  Slikarske boje i materijali

„SPEKTAR“ ACRYL-PROFY BOJE

Akrilne slikarske boje su nastale kao potreba da se neke od karakteristika uljanih boja prevaziđu, a da se efekat koji se postiže uljanim bojama zadrži. Naime, kod određenog broja slikara dugotrajna upotreba uljanih boja, a posebno terpentina, izaziva alergije. Uljane boje suše sporije od akrilnih i ovo stvara probleme slikarima koji rade u malim ateljeima. Ovo su neki od razloga zbog kojih se pojedini slikari odlučuju da sa ulja pređu na akrile, mada i pored svega toga, određeni broj slikara ostaje veran slikanju uljanim bojama.
„SPEKTAR“ acryl-profy boje su boje širokih mogućnosti. Boje su vodorazredive, pastozne, a ujedno se lako nanose i razmazuju. Nemaju miris, brzo suše, a na usporavanje sušenja se može uticati „SPEKTAR“ acryl retarderom. Imaju sebi svojstven sjaj i intenzitet nijansi. Dobro prijanjaju na praktično sve podloge: platno preparirano/nepreparirano, karton, papir, dasku, tekstil, staklo, pleksiglas... Nakon sušenja postaju vodootporne, veoma elastične i otporne na svetlo i ostale atmosferske i mehaničke uticaje tako da se njima mogu bojiti i predmeti predviđeni i za spoljnu upotrebu.. Pastozne su konzistencije tako da se može slikati u debljim nanosima, bez opasnosti da će doći do pucanja boje. Za dobijanje lazurnih (transparentnih) tonova mešaju se sa "SPEKTAR" acryl mediumom, koji se može dodavati u boju neograničeno, a da ne utiče na vezivno svojstvo boje.
„SPEKTAR“ acryl-profy boje su ekološki bezbedne po ljude i okolinu, neotrovne i nezapaljive. Treba ih čuvati od zamrzavanja.

Sortiraj po
Rezultati 1 - 48 od 83
Prethodna12Sledeća Strana 1 od 2

Acryl-profy

Prethodna12SledećaStrana 1 od 2

Pišite nam . . .